Slangvinda Rullex

 

 

{tab=Konstruktion}

slangvinda_02Robust och praktisk konstruktion

Slangvindan är tillverkad i gulkromaterat stål. Den är försedd med ett handtag för upprullning av slangen. Slangvindan fästs på vägg med fyra kraftiga skruvar. Vattentillförsel sker via ett rör i bakkant med anslutningsgänga ¾”.

En slangstyrare bör monteras under slangvindan så att slangen kan dras ut i vilken riktning som helst. Slangvindan finns med olika slangtyper och längder. Som standard är den försedd med en textilarmerad plastslang i PVC (Tricoflexslang). Slangen är lämplig för användning i bostäder och ladugårdar. Vid risk för större slitage eller om slangen skall användas utomhus vid låga temperaturer är en gummislang mer lämplig. Gummislangen uppfyller kraven enligt EN 694 och är av samma typ som används på våra övriga brandposter.

Som ett tredje alternativ kan slangvindan även förses med en formstabil vävslang. Den är tunnväggig och har mycket låg vikt och friktion. Den är därför lämplig inomhus där det kan vara svårt att dra ut slangen över mattor och i trånga passager.

slangvinda_03

Ett ställbart spolmunstycke i mässing ingår som standard. ¾”-slangarna kan alternativt förses med Handifighter dimstrålrör. Strålröret är ställbart mellan fast stråle med lång kastlängd och konisk stråle med små droppar för släckning på nära håll.

I komplett slangvinda ingår vinda, slang, munstycke och slangstyrare. Ventil för vattentillförsel ingår ej.

{tab=Tillbehör Reservdelar}

slangvinda_04 slangvinda_05
Högst upp