Svetsduk

Svetsduk används som skydd mot brandspridning. Den skyddar mot såväl mindre gnistor från sliprondell som direkta flammor.

Duken kan användas som svetsdraperi för att avskärma en fast arbetsplats eller som tillfälligt skydd för maskin eller brännbar utrustning i närheten av hetarbete.

Duken levereras på rulle men kan även sys upp till draperier eller förkläden.

svetsduk_01

Beskrivning

Svetsduken, som finns i 2 varianter, är tillverkad av glasfiberväv (415 g/m²) som har belagts med Neopren respektive Silicon.

  • Maritex 3200-2-BN är en neoprenöverdragen glasfiberväv. Smidig och mycket brandtålig, lämpar den sig för både lättare heta arbeten samt för fasta arbetsplatser med heta processer, t.ex öppna lågor, skärning eller svetsning. Den kan användas såväl hängande som gardin eller liggande för att täcka horisontella ytor.
  • Maritex 3150-2-SS är en siliconöverdragen glasfiberväv. Brandtålig och mycket smidig lämpar den sig för både lättare heta arbete samt för fasta arbetsplatser med heta processer. Den kan användas hängande som gardin eller liggande för att täcka horisontella ytor.

Den är även godkänd att användas i livsmedelsindustrin.

Egenskaper

Neopren- och silicongummi som är slitstarkt och flexibelt har god hållbarhet och är tåligt mot mekanisk nötning. Det har god resistens mot oljor, fetter samt andra kemikalier t.ex syror och kolväten. Det tål solsken, ozon- och väderpåverkan.