Brandslackariryggsele

En snabb insats kan vara avgörande för att släcka en brand och rädda liv. I många fall finns ingen brandsläckare till hands utan den måste bäras med.

En 6 kg pulversläckare i bärsele är en smidig lösning som gör att ordinarie arbetsuppgifter kan skötas. För mindre brandrisker finns också en 1 kg variant med bälteshållare. Släckarna är anpassade för många situationer och yrken:

  • Poliser - vid insatser i samband med demonstrationer och inbrytningar
  • Försvaret - för personligt skydd
  • Väktare - vid brandlarm och tillbud
  • Lokala insatsgrupper på företag, hotell, muséer, fartyg m.m.

Ryggsele

6 kg släckare med ryggsele

Brandslackariryggsele_4

Brandslackariryggsele_5

Släckaren är konstruerad med en behållare fylld med brandsläckningspulver och en utvändig drivgaspatron med koldioxid, CO2. Ventilarmaturen är tillverkad i förnicklad mässing och försedd med säkerhetsventil som skyddar vid övertyck. Behållaren är av stål och lackerad i flera lager med en topplack av epoxyharts.

Vid brand aktiveras släckaren genom att rattventilen på drivgasflaskan öppnas. Behållaren trycksätts och släckaren är klar för insats. En extra lång slang med slangventil gör släckaren lättanvänd. Pulverflödet kan stoppas och sprutas ut i omgångar mot olika brandhärdar. Efter användning visar ett indikeringsstift att släckaren har varit trycksatt och att den skall laddas om efter insatsen. Brandslackariryggsele_3

Bärselen har en kraftig ryggplatta och stoppade axel- och höftremmar. Ett stort bälteslås och enkelt reglerbara remlängder underlättar användningen.

Brandslackariryggsele_2

Brandslackariryggsele_6