Dafo Kolsyresläckare

kolsyreslackare_01

Dafos eller Cupolas kolsyresläckare ger ett effektivt skydd vid brand i maskiner och elektrisk utrustning.

Koldioxid är en gas som släcker brand i vätskor, gaser och plaster. Den tränger in i de mest svåråtkomliga utrymmen t.ex runt en motor eller i ett elskåp. Gasen leder inte heller ström och kan användas direkt mot spänningsförande utrustning. Enkel hantering, robust konstruktion i kombination med hög kvalitet på material och ytbehandling gör Dafo-släckarna lämpliga även för de mest krävande miljöer.

kolsyreslackare_02

Konstuktion

Släckarna är provade och godkända enligt den europeiska brandsläckarstandarden EN 3 samt CE-märkta. Behållarna är av aluminium och lackerade med slagtålig epoxylack. De är godkända enligt Arbetsmiljöverkets regler för gasflaskor.

Ventilen är tillverkad i mässing och har inbyggt sprängbleck som skyddar mot överhettning. Bärhandtag och avtryckare är i lackerad metall. En kraftig och lättåtkomlig säkring spärrar mot vådautlösning.

Koldioxiden strömmar ut i vätskefas. I munstycket förångas en del av koldioxiden och resten förvandlas till kolsyresnö. Munstycket är utformat som en tratt och ger en bra kastlängd och optimal fördelning mellan kolsyresnö och gas. Som standard levereras släckarna med vägghängare. För fordonsanvändning finns extra spännband och en kraftig fordonshållare som tillbehör.

Kolsyreslackare_03